LENTILELE PARAGON-Vedere clară, naturală. Doar…DORMI și VEZI!

Paragon VisionLentilele CRT, Miopia, Ortho-KLeave a Comment

lentilele-paragon

Chiar dacă suferi de miopie poți să ai o acuitate de 100% fără intervenție chirurgicală, fără ochelari și lentile de contact în timpul zilei! Pare de necrezut? Află mai multe despre corectarea vederii în timpul nopții chiar acum!

Ce părea ieri o fantezie, astăzi este realitate. Imposibilul a devenit posibil grație tehnologiilor moderne. Una dintre cele mai recente dezvoltări în domeniul oftalmologiei este terapia refractivă sau lentilele de noapte Paragon CRT. Prin purtarea în fiecare noapte a lentilei de ortokeratologie Paragon CRT se obține un efect de remodelare a suprafeței corneei, efect total reversibil, care oferă o vedere nelimitată de metodele clasice de corecție pe perioada întregii zile.

Odată cu apariția acestor lentile cu efect miraculos, mulți pacienți au uitat de problemele lor de vedere și se bucură acum de o vedere excelentă în fiecare zi.

Incidența miopiei este în creștere

Cea mai frecventă boală oculară din secolul 21 este miopia. Afectează o treime din populația lumii. Conform statisticilor, aproximativ 35% din populația europeană suferă de miopie într-o măsură mai mare sau mai mică. Statisticile arată că, în medie, 1 din 4 copii suferă deja de deficiențe de vedere în școala primară. Principalul motiv pentru aceasta este suprasolicitarea vederii la care sunt expuși oamenii societății informaționale moderne ca urmare a impactului asupra lor a fluxului de informații.

Statisticile mondiale indică faptul că incidența miopiei în țările urbanizate și în rândul persoanelor cu IQ ridicat este mult mai mare, iar acest lucru indică importanța stresului vizual în dezvoltarea miopiei. Miopia este prețul pe care îl plătim pentru civilizație!

O persoană miopă vede în mod clar obiecte apropiate însă la departare vederea lasă de dorit. În plus față de vederea slabă în timpul orelor de zi, vederea pe timp de seară/ lumină difuză este afectată la persoanele mioape. Seara, le este deosebit de dificil să meargă pe stradă, să conducă o mașină.

Metodele tradiționale de corecție sunt: ochelarii, lentilele moi și corecția cu laser. Toate 3 au propriile avantaje și dezavantaje. De aceea tehnologiile de corecție a vederii continuă să evolueze.

Aici ne propunem să vorbim despre cea mai eficienta metodă de corecție a miopiei cu lentile de contact speciale.

Ortokeratologia

Aceasta este o metodă modernă de corectare a vederii în timpul somnului care oferă libertate totală și posibilitatea încetinirii progresiei miopiei la copii și adolescenți. Pur și simplu îți pui lentile de contact speciale noaptea, iar când te trezești ai o vedere excelentă pe parcursul întregii zile, fără ochelari și lentile de contact de zi.

Dormi – și vezi! Aceste lentile miraculoase au fost dezvoltate pentru prima dată de compania americană Paragon Vision Sciences, și permit vederea nelimitată de ochelari, lentile de zi și fără intervenții chirurgicale.

Cu lentilele Paragon poți avea un stil de viață activ. Metodele de corecție tradiționale, ochelari sau lentile moi, nu te vei bucura de același nivel de libertate. Barierele dispar automat în cazul utilizării terapiei cu lentila de noapte. Alergare, dans, tenis, fotbal, parașutism, scufundări – nu vor mai exista obstacole în acest sens. Lentilele de noapte rezolvă în mod ideal problema celor care nu pot purta ochelari datorită specificului activității lor.

În plus, importanța specială a acestui tip de corecție este că lentilele ortokeratologice încetinesc progresia miopiei la copii!

Cum funcționează lentilele de noapte Paragon CRT 100?

Ce explică un efect atât de uimitor? Este vorba despre unicitatea lentilelor de noapte. Acestea sunt lentile rigide speciale, calculate să remodeleze ușor suprafața corneei în timpul somnului. Ele restabilesc vederea naturală pe timpul zilei.

Lentilele Paragon CRT sunt lentile rigide permeabile la gaz cu design revers, care permite modificarea temporară a profilul suprafeței corneei cu o valoarea calculată. Paragon CRT schimbă relieful de suprafață al corneei și puterea sa de refracție cu exact cantitatea necesară. Când pacientul scoate lentila, efectul schimbării puterii optice a corneei persistă și persoana vede bine. Rezultatul corecției nocturne este în esență aproape de corecția cu laser – același efect – acuitate 100%.

Efectul este temporar și pentru a-l menține lentilele trebuie purtate în fiecare seară

Miopia este o boală care poate provoca complicații grave ale vederii, dintre care cea mai periculoasă este dezlipirea de retină, care poate duce la pierderea permanentă a vederii. Prin urmare, miopia trebuie tratată cât mai devreme.

Utilizarea lentilelor de contact de noapte Paragon CRT

Oficial, lentila de noapte a apărut în 2002, când compania americană Paragon a primit avizul FDA pentru utilizarea lentilelor CRT 100 pentru utilizare pe timp de noapte. Lentilele pot corecta miopia până la -6,5D și astigmatismul cornean până la -3,5D. Lentilele de noapte Paragon CRT sunt aprobate pentru utilizare la copii (singura companie care a primit aviz FDA pentru utilizare la copii).

Materialul de fabricație HDS100 are cea mai mare permeabilitate la oxigen (Dk 145 și 160) printre materialele rigide cu permeabilitate la gaz, grosimea lentilei este de 0,18 mm, greutate – 0,9 g.

Ortokeratologia poate opri dezvoltarea miopiei !

Conform statisticilor mondiale (Congresul European de Contactologi anul 2015, Izmir), frecvența keratitei atunci când se utilizează lentile ortokeratologice este de 3,2 la 10.000 de utilizatori, în timp ce în cazul utilizării silicon hidrogelului este de 24,5 la 10.000 de utilizatori.

În 2004 au fost demarate studii privind efectul stabilizator al lentilelor ortokeratologice asupra progresiei miopiei la copii. Astăzi, numeroase cercetări au dovedit că atunci când se utilizează lentile ortokeratologice, dimensiunea anterio-posterioară a ochiului crește de 2 ori mai lent decât atunci când se utilizează tipuri tradiționale de corecție a miopiei. La 60% dintre pacienții cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani, miopia este complet stabilizată.

Utilizarea unei perechi de lentile este proiectată pentru 1 an. După un an de la prima purtare, lentilele trebuie înlocuite.

Lentila de noapte este pentru mine?

Aceast lucru este decis în urma unei evaluări. Lentilele Paragon necesită adaptare individuală. Nu pot fi prescrise pe bază de rețetă; selectarea lor necesită atât experiență, cât și calificări speciale ale unui medic.

Pentru cine sunt potrivite lentilele Paragon?

  • pentru persoanele cu miopie de la -0,5 D la -6 D și astigmatism până la -3,5 D;
  • pentru persoanele hipermetrope (cu hipermetropie de la 0,5 D la 3,0 D);
  • pentru persoanele ale căror profesii sunt asociate cu incapacitatea de a folosi ochelari și lentile de zi (piloți, alpiniști, scafandri);
  • pentru persoanele implicate în sporturi de contact, sporturi de apă și viteză;
  • pentru persoanele care doresc să renunțe la ochelarii și nu vor sau nu pot să aibă o operație de corectare cu laser;
  • pentru copii și adolescenți.

Ai mai auzit de lentila de noapte? Descoperă Paragon CRT®?

Paragon VisionLentilele CRT, Miopia, Ortho-K


 

Tehnologia schimbă lumea. A transformat modul în care facem totul, de la prepararea unei mese până la felul în care facem comandă la taxi. Nu este timpul ca tehnologia să transforme modul în care vedem lumea?

Paragon Vision Sciences a colaborat cu NASA pentru a face exact acest lucru. În perioada 1993-1996, oamenii de știință Paragon Vision Sciences s-au alăturat Centrului de Cercetare Langley al NASA pentru a desfășura mai multe experimente la bordul navei spațiale în trei misiuni separate.1 Au încercat să studieze și să îmbunătățească materialele plastice de înaltă performanță utilizate în fabricarea lentilelor de contact și au sperat că efectele microgravitației le pot ajuta să înțeleagă mai bine la nivel molecular materialele de fabricație. Au urmărit să înțeleagă mai bine compoziția chimică și să proiecteze o lentilă de contact mai performantă. Din fericire, aventura Paragon cu NASA a fost încununată de succes conducând la progrese în tehnologia materialelor de fabricație.Read More

CUM ARATĂ O VIAȚĂ MAI BUNĂ PENTRU COPIII DUMNEAVOASTRĂ?

Paragon VisionMiopia, Stiri

O sănătate bună, siguranță, confort, cea mai bună educație, capacitatea de a descoperi și de a te juca? Calitatea vieții depășește confortul și nevoile de bază. Calitatea vieții poate avea impact asupra succesului lor în școală, sport, și în cele din urmă, asupra dezvoltării lor.     

Read More

LENTILE SPACE AGE: CUM A CONTRIBUIT NASA LA DEZVOLTAREA PARAGON CRT®

Paragon VisionLentilele CRT, Stiri

Experimentele sunt adesea împiedicate de interferența puternică a gravitației. Dar, departe de constrângerile sale, substanțele chimice, lichidele și gazele se comportă diferit. De aceea, efectuarea de experimente în microgravitație oferă adesea cercetătorilor noi perspective și le permite să găsească răspunsuri inovatoare la problemele care anterior nu aveau o rezolvare.

Read More

3 motive pentru care ai putea să încerci Ortho-k!

Paragon VisionLentilele CRT, Miopia, Ortho-K

Miopia – incapacitatea de a vedea clar la distanță – este în creștere. Afectează 1 din 3 americani, iar cercetătorii au confirmat că acest număr este chiar mai mare în alte zone.1 De fapt, prevalența miopiei a crescut cu 66% în SUA din 1971.2 Și americanii nu sunt singurii. În prezent, un sfert din populația lumii suferă de miopie.

Read More

Trăiește viața la maximum!

Paragon VisionLentilele CRT, Miopia, Ortho-K, Stiri

 

Ai un stil de viață activ? Cum ți se pare să te trezești la 5 dimineața pentru jogging, sau să vizitezi skatepark-ul în timpul liber? Indiferent dacă înnți, patinezi sau faci drumeții – lentilele de contact zilnice și ochelarii te pot împiedica în practicarea sportului.

Read More

3 BENEFICII ALE LENTILELOR ORTHO-K

Paragon VisionLentilele CRT, Ortho-K

Un proces care utilizează lentile de contact speciale, cunoscut sub numele de ortokeratologie (Ortho-K) oferă pacienților un mod inovator de a trata miopia. Mai jos am enumerat trei beneficii pe care le oferă lentilele Ortho-K în comparație cu lentilele de contact tradiționale cu port în timpul zilei.

Read More

Ce este astigmatismul?

Paragon VisionStiri

Vezi cu dificultate la distanță? S-ar putea să fii miop. Este posibil să ai și astigmatism, un viciu de refracție care apare în condițiile în care corneea, învelișul exterior al ochiului, prezintă o formă neregulată. Mai precis, în loc să aibă o formă tipică rotundă, va avea contur alungit, neregulat, similar cu cel al unei mingi de rugby. Ca urmare, vederea poate fi neclară, încețoșată la orice distanță. Astigmatismul apare frecvent asociat și cu ale vicii ale vederii, cum ar fi miopia și hipermetropia.1 Diagrama de mai jos arată diferența dintre un ochi non-astigmatic și un ochi astigmatic.

Read More